Közösségi Naperőmű Program

Mit nevezünk közösségi naperőmű programnak? A helyi közösségi naperőmű program a világ több pontján ismert. Főleg az Egyesült Államokban elterjedt energia-termelő eszköz.
A lényege, hogy a létrehozni kívánt naperőművet egy közösség finanszírozza meg, vagy a már megépített naperőműben a leendő tagok részesedést vásárolnak (nálunk ez utóbbi eset valósul meg). A finanszírozásban résztvevők a megtermelt energia eladásából részesülnek vagy a megtermelt energiát saját célra felhasználják.

A naperőmű, mint környezetbarát alternatív energiatermelő eszköz több szempontból megoldás a jövőre és világszerte egyre nagyobb mértékben terjed. A SunMoney Közösségi Naperőmű Program révén kisbefektetőként is lehetőséged van résztulajdont szerezni és további befektetőket bevonva folyamatos valós passzív jövedelmet termelő hálózati jutalékokra leszel jogosult.

A SunMoney Solar GmbH (a Németországi Szövetségi Köztársaságban bejegyzett gazdasági társaság) a világ több pontján épít(het) villamos áramot termelő naperőműveket, melyeket SunMoney márkanéven egy közösségi naperőmű programban üzemeltet.

Miután a naperőművek megépültek, engedélyezésük rendben lezajlott és elkezdődik a villamos energia termelése, ezt követően a naperőművekbe beépített napelemek értékesítésre kerülnek egy egyre növekvő számú közösség tagjai számára.

A SunMoney a tagok által megvásárolt napelemeket visszabérli és működteti a naperőművekben. A megvásárolt napelemért a vásárló tag számára a SunMoney bérleti díjat fizet 25 éven keresztül a megtermelt energia arányában (lásd a részletesebb tájékoztatást a kompenzációs tervben).

A SunMoney közösségi naperőműben elhelyezésre kerülő napelemekre a gyártó 25 évig vállal teljesítmény-, illetve élettartam garanciát, ezáltal a legnagyobb kockázata a programban résztvevőknek, hogy süt-e a nap. Márpedig a nap minden bizonnyal holnap is felkel, és a napsütés mértéke objektív adatok alapján kalkulálható.

A közösségi naperőmű program tagjai, akik segítenek a program népszerűsítésében, nemcsak a saját napelem csomagjaik után kaphatnak jövedelmet, hanem – meghatározott feltételek esetén – az általuk csatlakoztatott, vagy a hálózatukba egyéb módon tartozó tagok vásárlásaiból és bérleti díjából is.

A SunMoney programhoz bárki csatlakozhat.

A programhoz csatlakozók földrajzi elhelyezkedése nem függ a naperőművek elhelyezkedésétől. Fontos kritérium, hogy a SunMoney Közösségi Naperőmű Programban részt vevők valamennyi, a programban résztvevő napelem villamos energia termeléséből befolyt pénz átlagából arányosan, ugyanolyan mértékben részesednek. Ezáltal kiküszöböljük azt, hogy bárkit is hátrányosan érintsen a területi és egyéb okokból eltérő mértékű bevételt hozó naperőművek különböző teljesítménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 1 =